''Κούρεμα''-ρεκόρ στα χρέη δανειοληπτών σε τράπεζες!

Το 75% της οφειλής δύο δανειοληπτών σε τράπεζες διέγραψε με δύο πρόσφατες αποφάσεις του, το Ειρηνοδικείο Λάρισας, «ανακουφίζοντας» τους έτσι από ένα σημαντικό βάρος στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.Η ιδιαιτερότητα των αποφάσεων έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά έγινε «κούρεμα» του συνολικού χρέους προς τράπεζες, σε τόσο μεγάλο ποσοστό, τουλάχιστον για τον νομό Λάρισας.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με τον Ν. 3869/2010 διεγράφη το 75% της οφειλής δύο δανειοληπτών-μελών του ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας που χειρίστηκε από την αρχή το θέμα, οι οποίοι αποδεδειγμένα αδυνατούσαν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με τις υπ΄ αριθμ. 17/2012 και 18/2012 αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λάρισας έγιναν εν μέρει δεκτές οι αιτήσεις δύο Δημοσίων Υπαλλήλων-Στρατιωτικών για ρύθμιση των χρεών τους σύμφωνα με το Νόμο 3869/2010.

Συγκεκριμένα ο πρώτος αιτών περιήλθε σε μόνιμη αδυναμία πληρωμών και ζήτησε την μηνιαία καταβολή ποσού 400€ το οποίο θα επιμεριζόταν συμμέτρως σε 6 τράπεζες οι συνολικές του οφειλές ανήρχοντο πριν την κατάθεση της αίτησης σε 98.824,93€. Με την απόφαση, το Ειρηνοδικείο δέχτηκε την αίτηση του και του επέβαλε την καταβολή μηνιαίας δόσης 500 ευρώ για τέσσερα έτη, δηλαδή καταβολή 24.000 ευρώ (στο σύνολο) χωρίς επιτόκιο, επήλθε δηλαδή απαλλαγή για 74.796€ ήτοι της τάξης του 75% περίπου.

Παρόμοια περίπτωση και η δεύτερη απόφαση ο αιτών στρατιωτικός καλείται να καταβάλλει 650€ μηνιαία, ενώ ζητούσε 580€ προς 4 τράπεζες για τέσσερα έτη και σύνολο 31.053€ χωρίς επιτόκιο. Το σύνολο των οφειλών του ανήρχοντο σε 123.202€ και επήλθε απαλλαγή για 92.148€ δηλαδή το 78% περίπου της συνολικής του οφειλής. To δικαστήριο απόφάσισε ο στρατιωτικός να διατηρήσει το αυτοκίνητο και την μοτοσυκλέτα που κατέχει.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Φ. Σαχινίδης Υπουργός Οικονομικών: “Δεν κουρεύονται τα δάνεια των ιδιωτών” | Ενα κίνημα «Δεν πληρώνω» (για τα δάνεια) και Τότε …κανείς Παπαδήμος ή Σαχινίδης ή Τρόικα και Ράιχενμπαχ δεν θα μπορέσει να σώσει τις Τράπεζες!!!.

Αναρτήθηκε από τον/την Οργανισμός Υποστήριξης Δεύτερης Ευκαιρίας ΜΚΟ στο 08/04/2012
 
 
 
 
 
 
i
 
Rate This
Quantcast
Στις οικονομικές εξελίξεις επικεντρώθηκε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας το πρωί σήμερα 8/4/2012  στην τηλεόραση της ΝΕΤ.
Συμπτωματικά με σχετικό δημοσίευμα μας σήμερα, αναφέρθηκε στο σοβαρό θέμα του “κουρέματος Δανείων Ιδιωτών”
Μεταξύ άλλων είπε : ότι δεν υπάρχει περιθώριο για «κούρεμα» των δανείων των ιδιωτών.
Με μεγάλη άνεση , καιρό τώρα, λαμβάνουμε το μήνυμα των ΤΡΑΠΕΖΩΝ “ Οχι σε όλα” . Ίσως η άνεση αυτή να έχει σχέση με την Κυβέρνηση που έχουμε τώρα. Νιώθουν ασφάλεια οι Τραπεζίτες και έτσι απαντούν ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ …
Η Κυβέρνση σήμερα ΔΕΝ έχει “εντολή από τον λαό” .
Όμως σύντομα ελπίζουμε και αυτό να λάβει τέλος.
Στην συνέχεια πρέπει να δωθούν απαντήσεις .
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ :
▪    Οι τράπεζες έχουν ενισχυθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό με ρευστό και εγγυήσεις περίπου 150 εκατ. ευρώ.
▪    Οι τράπεζες,  στην εκχώρηση δανείων, τα συνόδευσαν με πρωτοφανή σε ύψος επιτόκια για την ευρωζώνη.
▪    Οι τράπεζες έχουν πάρει  πολύ μεγάλο μέρος των χρεών των ιδιωτών και μπορούν και υπό τις παρούσες συνθήκες, ακόμη και με «κούρεμα» να διασφαλίσουν την επιστροφή των κεφαλαίων τους, με κόστος μόνον στο ύψος των τόκων, οι οποίοι από την αρχή ήταν τοκογλυφικοί  για τα επίπεδα της Ευρώπης.
Οι Τράπεζες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι, υπό τις παρούσες πλέον συνθήκες, αν δεν σταματήσουν το “οχι σε όλα” …, μέσα σε επόμενο σύντομο χρόνο μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα κίνημα «Δεν πληρώνω»  (για τα δάνεια) κανείς Παπαδήμος ή Σαχινίδης ή Τρόικα και Ράιχενμπαχ δεν θα μπορέσει να τις σώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου