''Κούρεμα''-ρεκόρ στα χρέη δανειοληπτών σε τράπεζες!

Το 75% της οφειλής δύο δανειοληπτών σε τράπεζες διέγραψε με δύο πρόσφατες αποφάσεις του, το Ειρηνοδικείο Λάρισας, «ανακουφίζοντας» τους έτσι από ένα σημαντικό βάρος στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.Η ιδιαιτερότητα των αποφάσεων έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά έγινε «κούρεμα» του συνολικού χρέους προς τράπεζες, σε τόσο μεγάλο ποσοστό, τουλάχιστον για τον νομό Λάρισας.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με τον Ν. 3869/2010 διεγράφη το 75% της οφειλής δύο δανειοληπτών-μελών του ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας που χειρίστηκε από την αρχή το θέμα, οι οποίοι αποδεδειγμένα αδυνατούσαν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με τις υπ΄ αριθμ. 17/2012 και 18/2012 αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λάρισας έγιναν εν μέρει δεκτές οι αιτήσεις δύο Δημοσίων Υπαλλήλων-Στρατιωτικών για ρύθμιση των χρεών τους σύμφωνα με το Νόμο 3869/2010.

Συγκεκριμένα ο πρώτος αιτών περιήλθε σε μόνιμη αδυναμία πληρωμών και ζήτησε την μηνιαία καταβολή ποσού 400€ το οποίο θα επιμεριζόταν συμμέτρως σε 6 τράπεζες οι συνολικές του οφειλές ανήρχοντο πριν την κατάθεση της αίτησης σε 98.824,93€. Με την απόφαση, το Ειρηνοδικείο δέχτηκε την αίτηση του και του επέβαλε την καταβολή μηνιαίας δόσης 500 ευρώ για τέσσερα έτη, δηλαδή καταβολή 24.000 ευρώ (στο σύνολο) χωρίς επιτόκιο, επήλθε δηλαδή απαλλαγή για 74.796€ ήτοι της τάξης του 75% περίπου.

Παρόμοια περίπτωση και η δεύτερη απόφαση ο αιτών στρατιωτικός καλείται να καταβάλλει 650€ μηνιαία, ενώ ζητούσε 580€ προς 4 τράπεζες για τέσσερα έτη και σύνολο 31.053€ χωρίς επιτόκιο. Το σύνολο των οφειλών του ανήρχοντο σε 123.202€ και επήλθε απαλλαγή για 92.148€ δηλαδή το 78% περίπου της συνολικής του οφειλής. To δικαστήριο απόφάσισε ο στρατιωτικός να διατηρήσει το αυτοκίνητο και την μοτοσυκλέτα που κατέχει.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ & ΟΧΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Αναρτήθηκε από τον/την Οργανισμός Υποστήριξης Δεύτερης Ευκαιρίας ΜΚΟ στο 19/04/2012
 
 
 
 
 
 
i
 
3 Votes
Quantcast
….στην Ελλάδα άλλοι νόμοι ισχύουν για τα πολιτικά κόμματα και άλλοι για τις επιχειρήσεις και τους  πολίτες.
Ποιος σας έχρησε υπεράνω όλων??? 240.000.000 εκ ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ κομμάτων από Τραπεζικό Δανεισμό. Εντέχνως το προσπερνάτε …ενισχύοντας ως μείζον θέμα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, και όχι τα  ΥΠΕΡχρεωμένα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
Οι τρόποι δανεισμού, οι Εγγυήσεις χρηματοδοτήσεως των κομμάτων και οι συνέπειες  γιατί να είναι στο απυρόβλητο???
Ενώ αντίθετα, η ανοχή απέναντι στους ιδιώτες να είναι λίαν επιεικώς ΜΗΔΕΝΙΚΗ, στις διαδικασίες προ και μετά Δανεισμού.

Να στερούνται με την πρώτη ευκαιρία συμμετοχή σε κάθε λογής Εμπορικής Πράξης (με βάση τις πληροφορίες Οικονομικής Συμπεριφοράς)  ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ  A.E. …!!!.
Το μπλοκ Επιταγών να αποτελεί παρελθόν…
Να ανθίζουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις των Κινητών και Ακίνητων περιουσιών τους.
Αλλά κυρίως η ζωή τους να χαρακτηρίζεται πλέον από ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ !!! ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!!! ΑΝΕΧΕΙΑ!!! ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ!! ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!!!
Αν όμως  οι ιδιώτες είχαν την δυνατότητα  να φέρουν τροπολογίες στην Βουλή για το δικό τους συμφέρον σε τι θέση άραγε θα βρίσκονταν σήμερα?

Στην αντίπερα όχθη (ΑΒΑΤΟ) οι συνέπειες επί των ΠΡΟΣΩΠΩΝ που συμμετέχουν σε πολιτικούς συνδυασμούς και υπάρχει Τραπεζικός Δανεισμός ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. Έτσι απλά, ΚΑΜΙΑ συνέπεια !
Εκεί δεν υπάρχει ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, Δεν υπάρχει Εγγύηση, Δεν υπάρχει αποτυχία. Εκεί όλα συγχωρούνται! Είναι δυνατόν ?
Κι όμως…με την ανοχή μας ξεπέρασαν τα εσκαμμένα.

Προκλητικός παρουσιάστηκε  ο Υπουργός  Οικονομικών κ. Σαχινίδης και μας έθεσε ΣΑΦΕΣ και ΟΡΙΣΤΙΚΟ μήνυμα ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να προχωρήσουν  σε κούρεμα ιδιωτικών δανείων …. «γιατί μετά ποιος θα καλύψει την απώλεια των Τραπεζών» Έχει απορία …. ?
150 εκ. Ευρώ που έχουν λάβει οι Τράπεζες …. Ξεχάστηκαν ?
Τα εκατ. Eυρώ που ήδη έχουν εισπράξει από παράνομες χρεώσεις στα δάνεια αυτά Ξεχάστηκαν?
Τα εκατ. Ευρώ που έχουν οικειοποιηθεί από “ξεχασμένους” ανενεργούς καταθετικούς λογαριασμούς πολιτών Ξεχάστηκαν?
Οι μέχρι και σήμερα αναλογικές πληρωμές που κάνουν από το υστέρημα τους οι Δανειολήπτες με παράνομους ανατοκισμούς και υπερημερίες Ξεχάστηκαν?
Η αμνησία όμως δεν άγγιξε τα  δικά τους συμφέροντα, εκεί έχουμε άλλη “πολιτική”…. άλλοι νόμοι….. «κόβουν  και  ράβουν» τις τροπολογίες με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτησή των συμφερόντων τους… ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ!
Μήπως … τα δικά τους κομματικά δάνεια θα τα πάνε σε  «κρατικοποίηση» ?
Μήπως θα εφαρμόσουν “PSI” στα δάνεια των κομμάτων ?
Από 8,65% επιτόκιο Τραπεζικού Δανεισμού τα κόμματα ΖΗΤΗΣΑΝ να το πάνε στα 4% …. Πως πήγαν να το κάνουν ? Με Τροπολογία μέσα από νόμο για την «Κτηνοτροφία» …. από το Υπουργείο ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ……!
( αρχές Μαρτίου 2012).
Χρήματα όμως ΞΑΝΑ ΠΗΡΑΝ ! Τώρα ! Και Προκαταβολικά !
Στις 9/4/2012 Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων ύψους 30 εκ. Ευρώ  για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του 2011 και των δύο δόσεων του 2012 της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων. Υποθήκευσαν ακόμη και την 2η δόση του 2012 έστω και  αν δεν ξέρουν ποιά θέση κι αν θα έχουν θέση στο κοινοβούλιο μετά τις εκλογές. Κι όμως το έκαναν !!

Και μέσα σ’ όλα τ άλλα, στις «Εργασίες» που κάνουν….. Έφτασαν  και εδώ:
Άπειροι νόμοι, οι οποίοι καλούνται εφαρμοστικοί των «μεταρρυθμίσεων», που επιβλήθηκαν με το έτσι θέλω στους Έλληνες και υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επιβεβαιώνοντας ότι στην εποχή που ζούμε εξαπολύεται απρόκλητα επίθεση σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών.
Η Πολιτεία, παραδομένη στους Τραπεζίτες, «Αδυνατεί» να προστατεύσει τους πολίτες από την λεηλασία των Τραπεζών απέναντι στις ιδιοκτησίες τους και παράλληλα στην ψυχική τους ισορροπία.
Ένας από αυτούς τους νόμους – «Υπέρ των Συμφερόντων» των Τραπεζών είναι και ο νόμος 4055/2012 για την «δίκαιη δίκη», ο οποίος ισχύει στο από της 2 Απριλίου 2012 .
Με το νόμο αυτό, μεταξύ των άλλων τροποποιήσεων, επιβλήθηκε η τροποποίηση του άρθρου 346 του Αστικού Κώδικα (ΑΚ), και εισάγεται ο «τόκος επιδικίας», ένα «δημιούργημα» της ελληνικής νομοθεσίας, το οποίο δεν υπάρχει στα παγκόσμια νομικά δεδομένα και θα αποτελέσει εμπόδιο στους οφειλέτες να ασκήσουν το δικαστικό τους δικαίωμα. Θα εξαναγκαστούν να συμφωνήσουν με τους όρους των τραπεζών.

Η Πολιτεία μας, σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, που η ίδια δημιούργησε, αφήνει τους πολίτες της έρμαιο των αρπακτικών, που δεν θα διστάσουν – και μέσω της Τρόικας – να απαιτήσουν εκτός των άλλων και το «ξεπάγωμα»  αναστολής πλειστηριασμών με το πρόσχημα της ανάπτυξης του τόπου.

Οι Τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια με τα υψηλά επιτόκια τους, είχαν κερδοφορίες πρωτόγνωρες για όλη την Ευρώπη.
Που πήγαν τα κέρδη τους ?
Στο εξωτερικό…. σε ομόλογα, μετοχές, funds, επενδύσεις σε κτηματαγορές εκτός Ελλάδος.

Από το 2009 έως και σήμερα:
•Άνεργοι πάνω από 400.000
•Κατασχεμένα αυτοκίνητα από τις τράπεζες πάνω από 100.000 (κάθονται στις μάντρες – δεν πουλιούνται).
•Απαξιωμένη  αγορά ακινήτων. Πάνω από 300.000 αδιάθετα νεόδμητα ακίνητα σε όλη τη χώρα
Ÿ500.000 ακίνητα από 2ο χέρι  και πάνω από 120.000 κατασχεμένα.
Ÿ620.000 ακίνητα σε όλη την χώρα περιμένουν να βγουν σε πλειστηριασμούς τους επόμενους μήνες.
Τι θα γίνει εάν απελευθερωθούν οι διαδικασίες των πλειστηριασμών ?
Εγκλήματα τιμής, αντεκδίκηση, και εκφοβισμοί – επί ΔΙΚΑΙΩΝ και ΑΔΙΚΩΝ.
Θα πάμε σε  «καταστολή»  κοινωνικών αναταραχών ?
Έλληνας θα χτυπήσει Έλληνα για τα συμφέροντα των Τραπεζών?
Ποιος θα επενδύσει στην χώρα μας? Ο Γερμανός ή ο Γάλλος θα πάρει 3αρι στις Επαρχίες της χώρας μας?

Οι Ελληνικές τράπεζες και τα πολιτικά Κόμματα παρακολουθούν σήμερα το αδιέξοδο το οποίο δημιούργησαν!
Οι Έλληνες όμως ΖΟΥΝ και ΒΙΩΝΟΥΝ με τις πιο ΣΚΛΗΡΕΣ συνθήκες το αδιέξοδο που ΕΣΕΙΣ μας Δημιουργήσατε.
Για πόσο ακόμη ?

ως επίλογος …
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ | ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
Άρθρο 388
Απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών
Αν τα περιστατικά στα οποία κυρίως, ενόψει της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, τα μέρη στήριξαν τη σύναψη αμφοτεροβαρούς σύμβασης, μεταβλήθηκαν ύστερα, από λόγους που ήταν έκτακτοι και δεν μπορούσαν να προβλεφθούν, και από τη μεταβολή αυτή η παροχή του οφειλέτη, ενόψει και της αντιπαροχής, έγινε υπέρμετρα επαχθής, το δικαστήριο μπορεί κατά την κρίση του με αίτηση του οφειλέτη να την αναγάγει στο μέτρο που αρμόζει και να αποφασίσει τη λύση της σύμβασης εξολοκλήρου ή κατά το μέρος που δεν εκτελέστηκε ακόμη.
Αν αποφασιστεί η λύση της σύμβασης, επέρχεται απόσβεση των υποχρεώσεων παροχής που πηγάζουν απ’ αυτήν και οι συμβαλλόμενοι έχουν αμοιβαία υποχρέωση να αποδώσουν τις παροχές που έλαβαν κατά τις διατάξεις για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Στέφανος Ζωχιός 
Δ/νων Σύμβουλος Ο.Υ.Δ.Ε. ΜΚΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου